Τα πλεονεκτήματα των πέτρινων κατασκευών.

Με το πέρασμα των χρόνων, είδαμε και εμείς οι ίδιοι ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των πέτρινων κατασκευών ήταν και είναι η διαχρονική αρχιτεκτονική αισθητική, η οποία σέβεται το περιβάλλον και εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο. Διαχρονική θεωρείται και είναι ακόμη η αξία τους ως επένδυση.  
Σε αυτό συντελούν και πολλά άλλα στοιχεία όπως είναι η άριστη ηχομόνωση και άρα η καλύτερη ποιότητα διαβίωσης μέσα στο κτίριο. Επιπλέον, οι πέτρινες κατασκευές έχουν αυξημένη θερμομόνωση, που σημαίνει διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας χειμώνα, καλοκαίρι.

Σε κάθε νέα μελέτη κατασκευής που κάνουμε, το μεγάλο στοίχημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, στην περίπτωση της πέτρινης κατασκευής τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα και αυτό γιατί  λόγω υλικών δόμησης οι ανάγκες μειώνονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 25%, αν προσθέσουμε και κάποιες επιπλέον μεθόδους κατασκευής φτάνουμε σε πλήρη βιοκλιματική κατασκευή.

Αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα, μετά τα όσα παραπάνω, ότι έχουμε ένα κτίριο πλέον που μπορεί να λειτουργεί για πολλά, πολλά χρόνια με χαμηλά έξοδα (πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης) αλλά και με ποιότητα χρήσης –κατασκευής, μεγάλη στατικότητα και ισχυρή αντισεισμικότητα.